Wat kan je doen met je negatieve bevallingservaring?

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen eigenlijk zelden iets doen met hun negatieve bevallingservaring. Ze geven aan dat ze vaak te druk zijn met overleven of denken dat het geen zin heeft om een klacht in te dienen. Soms is het al zo lang geleden dat het niet meer relevant voelt. Wat de reden ook is, het is nooit te laat om iets met je ervaring te doen als je dat wilt.

Jouw feedback is altijd belangrijk! In welke vorm dan ook. Door je verhaal te vertellen help je andere vrouwen en maak je zorgverleners bewust van de impact die deze ervaring op jou heeft gehad. Door met elkaar in dialoog te gaan zijn er al vele verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft een ziekenhuis in Amsterdam Informed Consent toegevoegd aan hun curriculum voor verloskundigen, nadat er een klacht binnenkwam over een knip die zonder toestemming was gezet. Een succesverhaal, en we hopen dat er nog velen gaan volgen!

Klik hier voor een voorbeeld van een klachtenbrief.

Oproep:

Wil je hulp van een ervaren advocaat bij je zaak? Dat kan. Mail ons en we brengen je in contact met de juiste personen die je verder kunnen helpen.