Maak kennis met Wendy

Mijn naam is Wendy, ik ben 32 jaar, en samen met mijn gezin woon ik in een pittoresk dorpje aan de Zeeuwse kust. Ik ben getrouwd met Sander en mama van Jari (7), Indra (4) en Ravi (3). Ik heb last van een bevallingstrauma, gekregen na de bevalling van Jari. Door middel van deze blog wil ik jullie graag een kijkje geven in ons leven met mijn trauma. Waar ik jaren tegen aan liep, hoe hard ik geworsteld heb met verschillende hulpverleners, met mijn omgeving, mijn herstel, met verschillende instanties, wat voor impact het heeft gehad op mijn dagelijks leven en wat voor impact het nog steeds heeft in ons leven. Met nadruk op ons leven, want ondanks dat het mijn trauma is, heeft mijn gezin er ook dagelijks mee te maken. Maar ook wil ik jullie een laten zien welke drijfveer ik had om mijn droom niet op te geven; een gezin met 3 kinderen.

Een hele poos heb ik geprobeerd om het te vergeten, doen alsof het gewoon een nare droom was. Oftewel echt mijn hoofd in het zand gestoken. Dat ging eigenlijk best goed. Maar vroeg of laat breekt het een keer op. Dat is bij mij ook gebeurt. Na een lange zoektocht
had ik een hulpverlener gevonden die mij wél kon helpen. Samen met haar heb ik harder dan ooit gewerkt aan mezelf, om een manier te vinden om ermee om te gaan. Een manier om het een plekje te geven, maar vooral een manier om het te accepteren. Maar er
is meer, ik heb zo ook een passie ontdekt.

Mijn passie, waar ik me hard voor wil maken is de zorg voor vrouwen rondom geboorte, lichamelijk en geestelijk. Het taboe over dit onderwerp doorbreken, het moet bespreekbaar worden. Het is niet iets om je niet voor te schamen. Ik zou willen dat er wél een plek is voor vrouwen met een trauma waar zij hun verhaal kunnen vertellen, dat er naar ze geluisterd wordt en dat ze stapje voor stapje weer zichzelf kunnen en mogen worden met de juiste hulp. Want dat verdient iedere vrouw, dat zijn we waard.