Blog van Wendy: als roze wolken donderen*

Als klein meisje had ik al een droombeeld hoe mijn leven eruit zou zien als ik later groot zou zijn. Ik wilde trouwen met een knappe prins, een grote hond, mooi huis met een gigantische eettafel in een woonkeuken, grote tuin met veel gras en speelruimte voor onze 3 kinderen. Mijn knappe prins zou werken en ik was altijd thuis voor onze kinderen en hond. O, ja en de zon scheen 365 dagen per jaar. Hopeloos romantisch en misschien wel een tikkeltje ouderwets.

Nu, 25 jaar na mijn droom, ligt de realiteit niet ver van mijn droombeeld af. Ik ben getrouwd met mijn prins, onze grote hond ligt heerlijk te dromen op haar kussen. Ons huis is mooi en onze grote eettafel staat mooi te pronken in onze woonkeuken. Onze tuin is ruim bemeten, het gras is groen en ook de speeltoestellen staan keurig op hun plaats. Onze 3 kinderen zijn heerlijk aan het spelen. Mijn prins is werken en ik heb een vrije dag. Voor mijn gevoel schijnt de zon bijna iedere dag, er is slechts één wolk die in onze lucht hangt en af en toe voor onze zon kruipt.

Die ene wolk hangt nu ruim 7 jaar in onze lucht. Die wolk is de dag dat wij papa en mama werden van ons eerste kind, Jari. Die wolk zal altijd bij ons blijven want de dag dat je kindje geboren wordt wil je niet meer vergeten. Kan je niet meer vergeten. Ik beleef die bewuste dag nog regelmatig, in mijn slaap, in gedachten of als ik een vrouw zie met een pasgeboren kindje. Maar door de jaren heen is die wolk wel steeds kleiner en lichter geworden en kruipt hij steeds minder vaak voor de zon.

Onze wolk? Een bevalling van ruim 30 uur, waarbij fouten zijn gemaakt door de verloskundige. Een bevalling die ingrijpende gevolgen heeft voor de rest van mijn leven. Máár, ook een bevalling die mij én onze omgeving heeft laten zien hoeveel kracht ik in me heb, hoeveel doorzettingsvermogen iemand kan hebben en hoeveel je kan bereiken al je je gevoel volgt en blijft vechten voor jezelf. Hou vol…..

 

*Als roze wolken donderen (MamaKits)
Behandelgroep voor vrouwen met psychische klachten na de bevalling