Blog van Wendy: “Trek maar een luier aan!”

Ik voel me lamgeslagen. Hoorde ik dit goed? Ja, dit zei ze echt! Het is mijn eerste bezoek aan de bedrijfsarts. Een vrouwelijke bedrijfsarts nota bene. Vol goede moed was ik nog geen 5 minuten geleden binnen gestapt. Ik dacht nog, o fijn een vrouwelijke...

Lees meer

Blog van Wendy: alarmbellen na de nacontrole

Aangezien de wachtlijst bij de psychiater nog wel even duurt, schakel ik even terug. Terug naar de nacontrole bij de verloskundige, in het ziekenhuis. Op een dinsdag, ruim 7 weken na de bevalling, mag ik op nacontrole. Ik wil niets liever dan heel trots...

Lees meer

Blog van Wendy: stoppen met borstvoeding?

Ik zit in een benauwd kamertje. Een kamertje vol met stoffige boeken, papieren en andere paperassen. Het bureau tegenover mij is een grote puinhoop. De psychiater kijkt over het randje van zijn bril terwijl hij mij een paar vragen stelt. Ik geef antwoord...

Lees meer
Hoe zorg je goed voor jezelf als (nieuwe) moeder?

Hoe zorg je goed voor jezelf als (nieuwe) moeder?

door Desirée Domacassé, orthomoleculaire voedingsadviseur Het moment dat jij je pasgeboren baby vasthoudt, is niet alleen een ogenblik dat je nooit meer zal vergeten, maar vanaf dan staat je leven grotendeels in het teken van het ontfermen over dit nieuwe leven. Zoals...

Lees meer

Blog van Wendy: waar vind ik hulp?

Daar zit je dan, als 24 jarige kersverse mama in de wachtkamer van de huisarts. De praktijk is nog niet zo heel erg lang open en de geur van verse verf en nieuwigheid hangt er nog. Ik zit nerveus op een stoel te wachten, de kinderwagen staat naast me en...

Lees meer

Blog van Wendy: de gelukkige huisvrouw

De gelukkige huisvrouw, wie kent die film (of het boek) niet? De film is in 2010 in première gegaan, zo rond de geboorte van Jari. Dat kan ik me nog goed herinneren. Zes weken na de bevalling zat ik namelijk in de bioscoop naar deze film te kijken. Waarom?...

Lees meer

Blog van Wendy: als roze wolken donderen*

Als klein meisje had ik al een droombeeld hoe mijn leven eruit zou zien als ik later groot zou zijn. Ik wilde trouwen met een knappe prins, een grote hond, mooi huis met een gigantische eettafel in een woonkeuken, grote tuin met veel gras en speelruimte...

Lees meer

Maak kennis met Wendy

Mijn naam is Wendy, ik ben 32 jaar, en samen met mijn gezin woon ik in een pittoresk dorpje aan de Zeeuwse kust. Ik ben getrouwd met Sander en mama van Jari (7), Indra (4) en Ravi (3). Ik heb last van een bevallingstrauma, gekregen na de bevalling van...

Lees meer
18 tips voor het omgaan met een flashback

18 tips voor het omgaan met een flashback

Voor veel vrouwen die lijden aan PTSS zijn flashbacks een groot fysiologisch, destructief probleem. Er is behoefte aan een ‘to-do’ lijst voor het onderbreken hiervan: een lijst van strategieën om ons uit de flashback te halen en ons weer in contact te brengen met het...

Lees meer
Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness voor de behandeling van PTSS Mindfulness meditatie gaat terug tot tenminste 2500 jaar, naar het begin van het Boeddhisme. Hoewel veel mensen het Boeddhisme begonnen te beoefenen in the 60-er jaren, en toen de voordelen van mindfulness en...

Lees meer