Lezing boeken

Binnenkort een workshop of symposium organiseren?

Over negatieve bevallingservaringen en traumatische bevallingen is nog steeds te weinig bekend. Ook onder hulpverleners. Toch komt dit vaker voor dan we denken. Door een van onderstaande lezingen te boeken kunt u meer kennis vergaren over traumatische bevallingen en hiermee kunnen we samen de hulpverlening verbeteren.

 

Danielle Verstraete van Stichting Bevallingstrauma geeft lezingen over Post Traumatische Stress Stoornis na bevallingen. Na haar studie psychologie is zij gaan werken voor Stichting Bevallingstrauma. Door stil te staan bij wat PTSS is, de oorzaken ervan, de mogelijke gevolgen, maar ook de aspecten waar nog geen onderzoek naar gedaan is kunnen we samen het inzicht in en de kennis over PTSS na een bevalling vergroten. Naar aanleiding hiervan kijken we verder naar hoe je PTSS kan herkennen en hoe we er als hulpverleners mee om kunnen gaan. Door het vaker op tijd leren herkennen van PTSS-klachten en het stigma te doorbreken kunnen vrouwen eerder en vaker worden geholpen.

Kosten: 175 Euro

 

Brun Kuipers van de praktijk De Geboortespecialist geeft lezingen over de gevolgen van een negatieve bevallingservaring voor de gezondheid van moeder, haar baby en het gezin. Vanuit haar praktijk als gezondheidswetenschapper en geboortetrauma therapeut richt zij zich op de problemen in  het dagelijks functioneren van de moeder, zoals stress, pijn, ongemak, machteloosheid, inadequate borstvoeding, depressie, PTSS, onzekerheid, isolement en een angstige/beangstigende moeder met spanningen in het gezin. Aandacht voor moeder en kind vanuit hun fysiologisch functioneren en het herkennen van de signalen van een (dreigend) geboortetrauma bij de moeder en/of haar baby is van belang. Je leert de moeder te beschermen door deze signalen te bespreken en na te gaan of er sprake is van een geboortetrauma.

Kosten: 600 Euro (BTW-vrij ivm CRKBO-registratie)

De vermelde prijzen zijn inclusief reiskosten en BTW.  Klik op onderstaande button om een lezing te boeken of informatie aan te vragen. De opbrengsten worden gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar bevallingstrauma’s uit te kunnen voeren.