Lezing boeken

Binnenkort een workshop of symposium organiseren?

Over negatieve bevallingservaringen en traumatische bevallingen is nog steeds te weinig bekend. Ook onder hulpverleners. Toch komt dit vaker voor dan we denken. Door een van onderstaande lezingen te boeken kunt u meer kennis vergaren over traumatische bevallingen en hiermee kunnen we samen de hulpverlening verbeteren.

Brun Kuipers van de praktijk De Geboortespecialist geeft lezingen over de gevolgen van een negatieve bevallingservaring voor de gezondheid van moeder, haar baby en het gezin. Vanuit haar praktijk als gezondheidswetenschapper en geboortetrauma therapeut richt zij zich op de problemen in  het dagelijks functioneren van de moeder, zoals stress, pijn, ongemak, machteloosheid, inadequate borstvoeding, depressie, PTSS, onzekerheid, isolement en een angstige/beangstigende moeder met spanningen in het gezin. Aandacht voor moeder en kind vanuit hun fysiologisch functioneren en het herkennen van de signalen van een (dreigend) geboortetrauma bij de moeder en/of haar baby is van belang. Je leert de moeder te beschermen door deze signalen te bespreken en na te gaan of er sprake is van een geboortetrauma.

Kosten: 600 Euro (BTW-vrij ivm CRKBO-registratie)

Angelique Verstegen heeft 20 jaar als verloskundige gewerkt zowel in de eerste lijn als in het UMCU. Sinds 2012 werkt zij als coach/ therapeut in haar praktijk NovaVita, waarin ze vrouwen en mannen begeleidt met het verwerken van nare/ traumatische bevallingservaringen. EMDR is een van de technieken die zij toepast.

Haar lezingen kunnen gaan over
– Wat een traumatische bevallingservaring is, wat is PTSS, wat zijn de symptomen.
– PTSS na een bevalling en dan? Hoe ziet de begeleiding in de praktijk eruit.
– Gevolgen van PTSS na een bevalling voor de vrouw, haar baby en haar relatie.
– Wat je als verloskundige, gynaecoloog, verpleegkundige, kraamverzorgende, docente van een zwangerschap/bevallingscursus kunt betekenen voor een vrouw met angst voor de bevalling of met PTSS klachten na een bevalling.
– Wat maakt dat een vrouw haar bevalling als traumatisch heeft ervaren en wat kun je als hulpverlener betekenen om de kans op een traumatische bevallingservaring zo klein mogelijk te maken.
– Wat er staat in de nieuwe richtlijn van de NVOG (in samenwerking met de KNOV) “Bevallingsgerelateerde PTSS en PTSS-klachten”. En hoe deze richtlijn te implementeren in de praktijk.

Heeft u zelf een idee voor een lezing of scholing rondom de traumatische bevallingservaring, neem dan contact met Angelique op.

Kosten: in overleg.